tisdag 24 januari 2012

Vårmössor och snigeltröja

Mössor till en liten kille och hans mamma, hon ville ha en trikåfodrad "petronella plaskar" mössa och lillen fick ooga monster och troll, stl 1-2 år. Hoppas mössorna passar nu :)
Även storebror fick ett Sorkmor alster. Han gillar tydligen "lilla snigel" så en snigeltröja fick det bli med stjärnärmar. Stl 98 och jag satte en bredare mudd nertill, vart fint tycker jag.

fredag 20 januari 2012

till liten och stor

En prematur tröja i stl 45, sydd efter ett ottobremönster och i tyg från tygpyssling.


En ny tröja till storbus, stl 116/122 och sydd i trikå från AH. Väldigt stretchig så det var lite svårt att få helt bra tycker jag. Men den duger att användas iallafall :)

tisdag 17 januari 2012

Nya pyjamaser

Ett pyjamasset till minstingen, de han har börjar sitta lite tajt nu så det är till att göra en stl större :) Dessa är i stl 98 och mönster i grund från Meedom. Tandtyg från SOS och randig interlock från Jofotex? Kommer inte riktigt ihåg, den har legat på tyghyllan bra länge nu :)
Även storebror behöver lite mer pyjamaser, framför allt byxor så ett par randiga med mudd nertill får han. Stl 116/122 är det och hoppas det räcker ett litet tag iallafall :)

lördag 14 januari 2012

Fiskartröja och en fjäril

En mjukiströja i lite större modell har gjorts till äldste sonen. Han har verkligen vuxit under julhelgen så hans garderob är prio 1 för tillfället. Denna tröja är sydd i fiskarcollegen från Lilofant och i stl 116/122 (tror jag). Den låg tillklippt bra länge innan jag orkade sy ihop den.


Jag har tagit mig i kragen och orkat sy ihop en babyfilt till VeLi´s Design. Sydd i måtten 50X70 (ca) och helt i ekologiska tyger. Naturfärgad velour samt randig trikå från AH. Broderad fjäril på den enfärgade sidan. Fint :)

torsdag 5 januari 2012

Lite annat är sytt...

Då svärmor har fyllt år gjorde jag detta kort, världens bästa farmor förtjänar ett fint kort :) Jag är ingen van papperspysslare men skam den som ger sig :) Allt material kommer från VeLi´s pysselverktstad inkl Copic ciao pennorna som jag använt till att färgsätta stämpeln.

Lite större scarfes och även enfärgade så man kan fixa och trixa som man själv vill :) Tex med glittertransfer (döskallen). Vart himla coolt tycker jag.

God fortsättning på er!!