torsdag 27 oktober 2011

Sakhållare, och rånarluva

Överst sakhållare i blått och rosa och nedanför vanthållare.

Alex fick posera i nya "rånarluvan". Jag var lite väl otålig med att sätta knapparna (skulle ha väntat tills barnen kom hem) men det vart lite dekorativt iallafall :) Mönstret har jag gjort själv och jag är nöjd med det :) Fleecefodrad är den med och yttertyg är JNY´s kaniner.

torsdag 20 oktober 2011

Vovov set till en bebis


Ett baby set i taxtyget från stoffochstil, denna gång i stl 68 och lite mörkare grön kantning. Byxan fick en liten tax applikation på benet :) Eget body mönster och byxan i grund från meedom. Hoppas det passar den lille herren som ska ha det, ända till Schweiz ska det :)

måndag 17 oktober 2011

Mössor och gröna band



Ett gäng mössor med fleecefoder i stl XS (ca 6mån-1år) samt 3 st gröna nappband. Dessa ligger i VeLi´s butiken :)

Tyger från JNY, Znok, Lilofant, samt MG tror jag. Band från Tygpyssling.

fredag 14 oktober 2011

3:e tröjan ut!

Sista tröjan ut nu :) Sydd i norden tyget från kameleontdesign och i stl 128. Mörkbruna ärmar och orange mudd, läckert tycker jag. Imorgon öppnar vi VeLi´s pysselverkstad, undrar om jag kommer kunna sova inatt :)

onsdag 12 oktober 2011

Tröja 2 av 3

Andra tröjan ut i en beställning, denna är sydd i elefanterna från Liandlo och är i stl 104. Jag gillar verkligen dessa färger! Det är så roligt att få lite fria händer när man syr :) Och så ligger en hel del nya tyger i tvättmaskinen :) Nu ska det sys til VeLi´s webshop där Sorkmor kommer att sälja sina alster, så gilla sorkmor på facebook, vid 200 gillare får en lycklig välja ett valfritt plagg från webshopen ;)

måndag 10 oktober 2011

1 av 3 tröjor!

En av 3 beställda tröjor, 2 st är klara och så hoppas jag tyget till den 3:e kommer denna vecka. Den här tröjan är i stl 128, tyg från Timote. Igår var jag och min vän en sväng till IKEA, så jag kom hem med 2 st bord :) Nu blir det syverkstad i gillestugan, allt samlat på ett ställe och inga små "hjälpredor", utan bara jag , maskinerna och tygerna, moahahaha! Än en gång påminner jag om facebook tävlingen, gilla sidan och följ Sorkmor på facebook och ha chansen att vinna valfritt plagg från Sorkmor!

fredag 7 oktober 2011

VeLi´s butiken

Glitter transferark för textil dekoration, finns även små dekorationsstenar jag ska testa när vi öppnat :) Nedan ser ni decoupagestället fullt med papper och decopatchade sidor. Det var verkligen superlätt och väldigt roligt att göra, så det kommer nog bli en del decopatchade alster här hemma :)

torsdag 6 oktober 2011

Bebisset i rosa


Fick ett önskemål om att fixa ett present set till en nyfödd liten tös så självklart fixar man det :) Alltid lika roligt när ens kläder blir efterfrågade! Jag fick rätt fria händer så för att det inte skulle blir för sockersött så valde jag pandatyget från Liandlo kombinerad med svart mudd, rosa klöver (Liandlo) till scarfen och nappband med stjärnor. Bodyn är i stl ca 62 och eget mönster. Hoppas nu föräldrarna tycker om detta :)

tisdag 4 oktober 2011

Vintermössor och body

Vintermössa, rådjuren fodrade med mörkgrön fleece. Stl S ( 2-4år ca). Sen ligger en hel del utklippta, ska bara hitta tiden till att sy dem med :) Nedan en body i stl 80, jag har fotat den snett, den är inte så i verkligheten. Fast den här var nära att hamna i soporna ett par gånger under sömnad. Hoppstygn, klippte mudden fel mm. Var med andra ord inte helt problemfritt :)
Idag spenderas dagen i butiken VeLi´s pysselverkstad , vi börjar få ordning nu och premiären blir 15 oktober!!! Behöver jag nämna att det finns en massa fjärilar i magen nu ;)

Påminner om att när vi når 200 gillare på facebook så får en "utlottad" välja valfritt plagg ur sorkmorshopen hos VeLi´s pysselverkstads webshop.