tisdag 30 augusti 2011

Tröjor i blått och rött

Nya tröjor till storebror. Han behövde verkligen nya tröjor, särskilt som det går åt en om dagen.
Båda är i raglanmodell, den ena i marinblå fiskartyg (från Lilofant) och den andra i ubåtar (från Znok). Storleken är ca 110/116.


Det ser ut som de är sneda men det är bara mästerfotografen som varit framme igen :)



lördag 27 augusti 2011

På benen och till fötterna

Överst ett par nya byxor till Alexander, sydda i babymanchester från SOS, mudd därifrån med. Ficka i joggingtyg från mg-tyger och orangea sömmar utanpå. Eget mönster stl 92.

Nedan fick dockan agera modell till tossor. Stl 0-6 mån ca. Dessa är sydda i dinosaurietyget från Znokdesign och fodrad med skön och gosig fleece (mörkgrön). Eget mönster som ska finputsas på bara innan jag blir nöjd.



torsdag 25 augusti 2011

Kaninpyjamas 2


Kaninpyjamas till lillebror, sydd i tyg från Strömming design och kantad med orange mudd. Läckert :) Mönster till byxa eget och till tröjan en rätt så ändrad meedom. Nu är dessvärre lillebror riktigt hängig, halsfluss, hög feber och förkyld så det blir inte så mycket sömnad
denna vecka.

måndag 22 augusti 2011

På huvudet och runt halsen och något för munnen

Överst 2 st färdiga beställningar, en mössa i vuxenstl beställd till en sjöman :) samt 2 nappband och 2 st dregglisar (en saknas på bild men den är i lila moln som nedanför) som ska till Stockholm.
Lite fler scarfes färdiga, det är lika bra att sy upp ett litet lager inför invigningen :) Dessa är till salu,liksom de tidigare. Maila mig vid intresse, och så vill jag påminna om utlottningen på FACEBOOK sidan, det fattas inte så många nu :) Länk finns på sidan.



lördag 20 augusti 2011

Lite småplock

Några nappband tillverkade :) Tänkt som lite kassaplock i min egna butik :) Har riktiga fjärilar i magen men det ska bli så himla roligt! Längtar till oktober :)

torsdag 18 augusti 2011

Kaninpyjamas och scarfes


Lite mer scarfes tänkta till VeLi´s butiken eller webshopen, förmodligen blir det butiken. Nu närmar det sig, vi har tänkt att öppna i början på oktober så förberedelserna är i fullgång :) Ni får gärna komma med förslag vad ni vill se, alltid kul med nya ideér.

Och så har ju min stora plutt vuxit en massa i sommar, så nu när det börjar bli pyjamasdags igen var de han hade minst sagt för små, nu har han en i rätt storlek igen :) 110/116 är den i och sydd i JNY´s kaniner. Love it!


måndag 15 augusti 2011

Apor och cupcakes


En beställd body i stl 68 i limeaporna. Mönstret är eget så jag hoppas det sitter bra :) Lila mudd valde jag, tyckte det blev fint ihop. Ett cupcakes nappband blev det också. Så nu hoppas jag mottagaren blir nöjd med.

onsdag 10 augusti 2011

Tröjor X 2

2 st tröjor i stl 92, den övre i dinotyget från Znokdesign och den nedre i tyg från JNYdesign. Vart väldigt nöjd med dem :) Eget mönster. Får se om dessa blir till salu eller om jag behåller dem...

4 st nappband, tänkta att finnas till invigningen av VeLi´s pysselverkstad som förhoppningsvis blir i början på oktober, en butik med tillbehör för scrapbooking, decoupage och annat pyssel :) samt lite Sorkmor... Mer info om det senare när jag har ett datum att gå efter..

lördag 6 augusti 2011

Höstmys

Ett velourset med bralla och jacka till lille plutt. Stl 92 i byxan fast jackan blev nog snarare en stl 92/98, så kan det bli när man försöker göra egna mönster. Fast jag är nöjd ändå :) Tyg från Jofotex och som sagt eget mönster. Dragkedjan i jackan kommer från SOS liksom muddarna.

tisdag 2 augusti 2011

Stjärnskott och pottsorken

Ett par kallingar till lillebror, då kanske han kan släppa sin blöja :) Han vet vad han ska göra på pottan men det är ju bekvämt med blöjan, inte behöva avbryta med det man håller på med för att springa på dass...


Och i rättvisans namn måste ju storebror också få något, (vad jag är less på det ordet, allt här hemma är så ORÄTTVIST, livet med en 5-åring antar jag?), en t-shirt blev det iallafall och sonen blev nöjd :) Nu är stora nedräkningen igång :) men mer om det senare :)