lördag 28 maj 2011

3:dje t-shirten



3:dje t-shirten på bild. Önskemål var monstertruckar så då blev det så här :) Jag gillar när det bryter av med lite färg. Denna t-shirt är i stl 86 och har tryckknappar på ena axeln. Blir nog fler varianter på denna :)

onsdag 25 maj 2011

Vinst t-shirts






2 av 3 t-shirt vinster visas här, den med rymdaporna på är i stl 68 och har en knäppning i raglanskärningen. Den färgstarka är i stl 98 och fick olikfärgade ärmar, det blev snyggt tycker jag :) Den 3:e t-shirten kommer bild på senare, när jag fört över från kameran till datan.




söndag 22 maj 2011

Pippibody



En "pippi"body i stl 68, kantad med röd interlock. Vart lite stor i halsen så där kanske man ska förminska eller använda sig av mudd med mer stuns i? Nåja, fin vart den iallafall :)

Och så är Tävlings t-shirtarna skickade så de borde komma fram nästa vecka.


Ha en trevlig söndag!

onsdag 18 maj 2011

Moln i solen










Ännu mer solhattar, sydda i bomull från ohlssons tyger (molnen) och från SOS. Hatten med äpplen på är i stl 54 ca och de andra 2 stl 52 ca. Mönster är ett eget påhitt, men modellen är ju inte unik direkt :)

Nu ska jag bara sy ihop t-shirtsen till "vinnarna" så de skickas nog slutet denna vecka eller början på nästa, samt sy ihop sista delen i en liten beställning. Och så är det en annan stor händelse i Sorkmors liv men mer om det sen :) Ha en härlig onsdag på er alla!!

En award :)




Jag har fått min första award, från härliga liten zumo! Jättetack för det :) Tydligen ska man dela med sig 8 saker om sig själv och sen skicka vidare awarden så till 5 andra bloggare med mindre än 100 följare.
Så här kommer lite fakta om mig,

1. Jag är född 1980 på självaste nobeldagen.

2. Jag bor i villa tillsammas med man och 2 små sorkar, söder om stockholm.

3. Mina farföräldrar var från gotland.

4. Jag är självlärd inom sömnaden men skulle någon gång vilja gå en kurs i mönsterkonstruktion.
5. Just nu jobbar jag i en bokhandel men det kommer ändras...Mer om det senare :)

6. Jag är blodgivare med en blodgrupp som 7% har i sverige.

7. Jag älskar disneys tecknade filmer- Kejsarens nya stil är en favorit.

8. Just nu har jag lätt ångest för det går vattkoppor på dagis och det har jag aldrig haft!

Det var lite om mig :) Det finns så många inspirerande bloggar så det är svårt att välja men jag vill skicka vidare denna till:

Mirrez
Inspiration M
Krumelej
PajaS
Lindus

måndag 16 maj 2011

Och vinnaren är...



Med hjälp av min lille assistent i morse så drogs 3 "vinnare" och dessa är:


Trolltoka

Tinaz

Jill Dahlström


Maila mig era adresser, stl samt eventuella önskemål så kommer en t-shirt med posten :)


lördag 14 maj 2011

påfyllning i sommargarderoben




Nu när det har varit varmt ett par dagar så upptäckte man att nästan alla t-shirts till stora grabben är för små, så då var det bara att välja tyg och klippa ut och sy :) Den med vågade ränder är i stl 104/110 och kantad med mörkblå mudd. Den i orangea moln är i stl 92 och kantad med grön mudd, en snygg kombination tycker jag.

tisdag 10 maj 2011

Mera beppehattar


Lite solhattar igen, modell beppe :) Äntligen har jag fått till ett okej mönster. Jag sydde först den med äpplen på till Alex men konstaterade snabbt att den var för liten, dockan är fin i den :) Ska se om den passar en liten bebis i vänkretsen... Så då fick jag justera lite och resultatet vart en hatt i gröna moln och den sitter betydligt bättre på :)
Båda hattarna är fodrade med tunn vit bomull.


söndag 8 maj 2011

Sommarsuit och övningssömnad




Det sägs ju att övning ger färdighet så jag tragglar på med knäppsprund :) Just denna modell har jag gjort själv, i stl 68/74 och jag hoppas den passar mottagaren jag tänkte ge den till. Tyg är "paraplyflygarna" från Lilofant, kantad med blå mudd. Snyggt tycker jag.


Och jättetack för responsen på tävlingen, trodde inte det skulle bli så många som ville vara med så jag tror vi lottar ut 3 st t-shirts nästa söndag :)

måndag 2 maj 2011

Tävlingsdags!!!

Ta chansen att vinna en t-shirt designad av Sorkmor :)



För 1 lott kommentera inlägget nedan och ange vilken stl som önskas och "gilla" sorkmor på facebook


För 2 lotter, gör som ovan samt länka från din blogg


För 3 lotter, gör allt som ovan samt bli följare



Lycka till :)



Tävlingen pågår tom 15 maj










söndag 1 maj 2011

Ankan Fia



Tänka sig, något annat än kläder har blivit sytt :) Denna gång är det en (på frihand) ritad och sydd anka, som namngavs till Fia av sonen.


Gul fleece från sos och näbben är bränd orange velour från samma ställe. Jag tror säkerhetsögonen faktiskt är därifrån med :)

Nåväl, minstingen gillar henne skarpt så hon har fått ligga brevid på kudden. Det var skönt att göra något annat än kläder för en stund iallafall :) Hoppas ni haft en skön helg :)