lördag 30 april 2011

T-shirt och apscarf



En farmer t-shirt i stl 74/80 med en apscarf till. Detta set hoppas jag passar den lille kille som (förhoppningsvis) kommer att använda det. Eget mönster dessutom...Tryckknappar längs ena axeln. Jag vart nöjd med tröjan iallafall :)

tisdag 26 april 2011

Robotar till Åland




Ett annat klädbyte jag har deltagit i, denna body for till Åland :). Stl 62 i robottyg från SOS och kantad med mörk petrol mudd. Hoppas den passar nu också :) Det blev en tillhörande dregglis också, men den lyckades tydligen inte fastna på bild...

Jag får be om ursäkt för den kassa bilden. När jag någon gång får någon krona över ( och som det inte inhandlas tyg för ;) ) så ska jag köpa en ordentlig kamera, denna jag använder nu råkade jag sitta sönder en nyårsafton ute. Jag var höggravid med Alex och använde väskan som sittunderlag, och när jag hörde kraset/knaket kom jag på att just det, där var digitalkameran ja. Så man kan fota, det är bara det att man inte ser mer än 1/4 av bilden...

söndag 24 april 2011

Lite solhattar

Lite om vad jag har sysslat med i påsk: att få till ett solhattsmönster :) Det var inte helt enkelt faktiskt men ett viss mönster har jag fått fram, nu ska det bara fin justeras lite :)

Dockans hatt var egentlign meningen att den skulle passa Alex men den storleken var mer till anpassad till bebis stl 62/68 ? Liten missräkning men det är bara att göra om och göra rätt :)



Då gjorde jag en annan variant, och resultatet har Alex på sig, jag måste säga att jag är jättenöjd med den modellen. Så fler sådana här hattar lär ju dyka upp :)

fredag 22 april 2011

Trollklänning




En t-shirt klänning i stl 110. Sydd i lila trolltyg (mjukatyger) och rosa moln från JNY. Mönster i grund från meedom. Kavet var rosa, lila och korta ärmar så detta blev resultatet :) Hoppas det faller den unga damen i smaken sen..

torsdag 21 april 2011

Mössbeställning



Mer mössor :) Den rosa är beställd till en vuxen och den gröna till en pojke. Den röda hamnar i "till salu" fliken. Eget mönster i stl vuxen samt

1-3 år.

tisdag 19 april 2011

Mera dregglisar


Mera dregglisar har sytts, främst för att det faktiskt är så kul att sy, och dregglisar går ju ändå fort att sy. Bra då man måste springa och mäkla fred mellan grabbarna.. Dessa är till salu, 75 kr/st eller 3 för 180 kr.


måndag 18 april 2011

tröjor till storsork

2 st långärmade tröjor till sonen. Hans byrå ekar tomt på det mesta nu faktiskt. Antingen är det för smått/trasigt eller med omöjliga fläckar. Han lever livet till fullo iallafall, tokstollen min. Dessa är sydda i tyg från JNY och mönster är mitt egna raglan i stl 110/116 ca. Och de sitter riktigt bra med :)

fredag 15 april 2011

Färger i vågor



Ett set bestående av tröja och byxa till minstingen i stl ca 92. Tyg vågade ränder från JNY och svart velour från SOS. Mönster är ett egetritat, både till tröja och byxa, är så nöjd med det :) Byxan piffades till med en årtalsapplikation, men tyvärr hittade jag inget totaly stable så det vart lite ojämt. Men annars är jag nöjd.

onsdag 13 april 2011

"semester"pyjamas




Ännu en avklarad beställning, denna gång en tvådelad pyjamas i stl 110. Raglan tröja med enfärgade armar samt en bredare kantning nertill. Vita muddar i hals och ärmslut. Byxan fick mudd i samma interlock som tröjan. Jag gillar färgkombinationen så jag hoppas mottagaren gör det med, fick lite fria händer :) Det är det som gör det så kul tycker jag. När man får bestämma en del själv ;)

söndag 10 april 2011

mera mössor




Veckans sista inlägg då, 2 st mössor till pojkarna gjordes idag. Jag älskar våren men tycker att man tvättar ytterkläder hur ofta som helst, det spelar tydligen ingen roll att överdragsbyxor används, det är lera in på kallingarna :) Molnmössan (JNY-tyg) är i stl 2-4 år och fordonen (även det JNY-tyg) är i stl 4-6 år.


Jag har smittats av äldste sonens förkylning så det blir en intressant vecka som kommer, det har inte brutit ut än utan sitter i bihålorna och trycker, förmodligen blir det stilla på syfronten... Men man ska inte måla fan på väggen som farmor alltid sa, kanske man har sådan tur att det bara går över utan att göra nått större väsen av sig :)

onsdag 6 april 2011

Singoalla hjärtan




En beställd singoalla i stl 110, går till strax ovanför knäna på sonen som har 110/116 nu :) Han agerade provdocka under vissa protester och med hjälp av lite mutor :) Tyg från Timote (?). Kommer inte ihåg riktigt men nu är det så gott som slut iallafall :(


Mönster är mitt eget och nöjd vart jag med :) Nu hoppas jag att lilltjejen som ska få denna blir lika nöjd :)

måndag 4 april 2011

Vad jag fick i klädbytet



Dessa härliga plagg fick jag i klädbytet. William ( stora killen) fick en härlig outfit av bästaste Pumpalot :) Dinosaurier på både byxa och tröja, samt en underbar gosedjursdino men den har inte fastnat på bild, den är för övrigt beslagtagen av lillebror :)


Lillebror fick en kalasfin hoodtröja samt urtuffa manchesterbyxor från Myspys. Jag är verkligen förtjust i byxorna. Lite att växa i men det går ju fort :) Och en äkta myspys mössa vart det med.


Stort tack till Johannah ( pumpalot) samt Terese (myspysklader)





lördag 2 april 2011

Byteshandel 2

Ett sportigt set i stl 110, till en kille med engelskt påbrå :) Pikétyg från jonic och vit bomull från någonstans. Keps i tunn denim (chambrey?) med röda stickningar och insidan i röd interlock. Mönster från meedom och något gammalt nr från alltomhandarbete. Kepsen från ottobre 3/10.