söndag 30 januari 2011

Eldfängda drakar

Ett set i stl 68. Bodyn är sydd i draktyget från znokdesign. Kantad med vit mudd samt vita tryckknapar i grenen. Byxorna är i cerise velour från stoffochstil. De har fått avvikande färg på muddarna, som jag tror kommer från JNY. Jag vart väldigt nöjd med kantningen på bodyn, det gick smidigt för en gångs skull, men jag är fortfarande väldigt sugen på en coverlock med bandkantare :)

torsdag 27 januari 2011

Varmt om huvudet


Eftersom vintern vägrar ge upp och min älskade mössa ( inköpt 2005, oj vad tiden går) har sett bättre dagar så sökte jag på nätet efter ett mössmönster. Jag gillar KASK mössorna så det var givit när jag hittade mönstret. Ett gratismönster från ICAkuriren tror jag det var.
Nu äntligen är den färdig, och jag är jättenöjd med tanke på att det är andra virkalstret jag gör :) Acrylgarn stickade med nr 3. Fasta maskor hela vägen, någon gång ska jag våga mig på stolpar och annat...Så nu har jag en mössa ett par år framåt igen ;)

tisdag 25 januari 2011

En sommarklänning i vintermörkret




En singoalla klänning i JNY´s härliga interlock semestertyg. Stl är 98/104 och hamnar nog i till salu avdelningen. Mönstret är i grund från Welinder (tror jag) men vissa ändringar gjorde jag. Fållad med orange tråd i en dekorsöm. Vart snyggt tycker jag :)

Idag har det varit sjukstuga här, äldste sonen har feber och lillebror är inte heller så pigg. Så jag hoppas man klarar sig från förkylningar och annat elände :)

lördag 22 januari 2011

Till en Raring

Ett par "upphottade" muddbyxor till lilleplutt. Han har numera tröjor så det räcker ett tag till men byxor är ett sorgligt kapitel :) Och efter att ha sett så fina namnbyxor i andra bloggar, så tänkte jag pröva själv. Fast det blev "Raring" istället för namn. Kul var det iallafall, ska nog vara mer noggrannare med placeringen nästa gång :) Byxan är i stl 86 och i limefärgad velour från mjukatyger med applikation i svart velour samt svart mudd. Läcker kombination tycker jag.

onsdag 19 januari 2011

Jag längtar till sommaren


Jag vill ha sommar nu, är så trött på allt slask och halka och vinteroveraller och kängor och , ja ni förstår vad jag menar :) Så att skynda på det hela lite har jag börjat fila lite på sommargarderoben, först ut är en t-shirt till lilleman. Röda jofotex elefanter för hela slanten med grön halsmudd. Fållad med grön tråd i ärmslut och nertill. Stl 92 och eget mönster.
Ha en härlig "lillördag" :D

söndag 16 januari 2011

Kapten Kalsipp

Nya kallingar till storebror. Han växer i raketfart för tillfället och nya kalsonger behövdes verkligen. Dessa är i stl 110 och de gröna med röda elefanter är ett eget ritat mönster och de orangea flodhästarna är från ottobre. De ska provas först innan mer klipps ut :) Men det ser lovande ut iallfall.

tisdag 11 januari 2011

Brallan in action



Så här sitter brallan på, älskar pöset och hela modellen faktist.

måndag 10 januari 2011

Mjukt och gosigt

Ett par hängselbyxor med knäppning på axlarna är äntligen färdiga. De har legat tillklippta ett bra tag nu men har inte haft tid, lust och ork med just dem :) Allt gick smidigt att sy ihop tills jag skulle kanta eländet. Det såg fint ut men när jag sytt nästintill hela så såg jag trasslet på baksidan, undertråden var helt hopplös. Ta bort och göra om.... Men resultatet vart ju bra till slut :) Tyg från Jofotex och mönster från Günthers bok tror jag det var. Stl 86 kanske liten 92. Livebild kommer senare, och ursäkta den dåliga bilden, byxan är inte fläckig :)

söndag 9 januari 2011




En tröja i monstertrucktyget från znokdesign. Stl 104 i raglanmodell, kantad med blå muddar. Denna tröja var tänkt till äldste vildbasaren men han har växt så den är nästan för liten för honom. Så den blir nog till försäljning, maila vid intresse :) Pris 180kr + frakt

torsdag 6 januari 2011

Mer expriment...



Ungarna behövde nya mössor så jag fick prova med lite nya idéer :) Den gröna monstertrucksmössan med öronlappar är till W, den sitter bra men vart lite för toppig för hans smak, jag tycker han vart rätt söt i den, som en ilsken liten tomte. Han är snart 5 år och är inte annat än arg nu för tiden vad det känns som, suck! Den blå monstertruckmössan är till A och hur den sitter på ser ni ju själva :) Sen vart det en vanlig mössa som passar A. Det är kul att pröva sina idéer och framför allt när resultatet blir som man (nästan) tänkt sig :)

söndag 2 januari 2011

Bonnagårdströja

Ännu en tröja sydd, denna gång i stl 92 . Lika bra att ha lite framförhållning då lilleman verkar vara inne i en ny tillväxtperiod. Han äter som en liten häst så en bondgårdströja passar bra då :)
Denna gång fick det bli röda muddar till, vart riktigt snyggt tycker jag, och fållad nertill. Tyg är från JNY, mudd från mjukatyger om jag minns rätt. God fortsättning på nya året önskar jag er iallafall :)