onsdag 29 september 2010

Till en tjej som heter ?









Ett beställt set till en liten tjej i djungeltyget och passande plyschbyxa till. Byxan fick en hjärteficka fram och namnet bak i rumpan. Det fick bli dragsko i midjan för jag tyckte mudden var lite väl töjbar. Tröjan är i JNY´s djungeltyg (ifal någon missat det? :D) och ärmarna i samma röda velour som applikationen på byxorna. Röd mudd till båda delarna. Stl 86 och byxmönstret är i grund från meedom och tröjan är mitt egna. Hoppas nu bara att den lilla tjejen blir nöjd, och mamman såklart :)

söndag 26 september 2010

Rymddinos


Efter att sytt en hel del till andra på sistonde så var det dags att sy till mina egna telningar, först ut vart en pyjamas till William som verkligen behövde påfyllning i pyjamaslådan :) Det var knappt han orkade ställa upp på foto, han var uppe i ishallen idag och åkte intensivt i 2.5 timme, hockeyskola nästa helg och det är något han verkar se fram emot. Tillbaka till pyjamasen, tyget är jersey från mjukatyger/kameleont design och vi får se hur det ser ut efter ett par tvättar. Grön mudd från mg-tyger? allt i stl 104/110.

tisdag 21 september 2010

Nattlinne och pyjamas och så mössor såklart



Nattlinne i stl 104 sydd i jofotex lila ugglor med cerisa ärmar. Mönster från ottobre 6/9? med vissa ändringar.
2 st mössor i det underbara rosa aptyget (som nästan är slut nu, snyft) och de lika härliga turkosa aporna (som inte heller finns så mycket kvar av)...



En tvådelad pyjamas till en liten kille i stl 92. Tyg från mjukatyger.se. Mudd från mg-tyger och mönster i grund från Meedom med vissa ändringar. Jag vart supernöjd med dessa plagg och hoppas att syskonen som ska ha dem tycker likadant :)

söndag 19 september 2010

Old macdonald had a farm...


Ett set i stl 86 till min lilla plutt, sydd av det härliga farmer tyget från JNYdesign. Muddbyxorna är sydd i turkos velour från SOS med gröna sidor och för att knyta ihop allt så hade jag samma gröna mudd till båda delarna. Tröjmönster mitt egna och byxorna är i grund från
ottobre, men förminskade. Jag vart för en gångs skull alldeles nöjd :)

onsdag 15 september 2010

Mössbeställningar



2 st apmössor i tyget från mjukatyger till en far & son och en med namntryck till storasyster. Första gången jag prövade namntryck och det funkade ju bra tycker jag. Användarna av mössorna var mer än nöjda så det känns som ett gott betyg, väldigt roligt att få höra :)

söndag 12 september 2010

Till en 3-åring





En present till en nybliven 3-åring. Ett set bestående av velourbyxor i svart och turkost med fickor fram och en bak och en djungeltröja med velourärmar. Stl 98 i byxor och mönster från ottobre och tröjan i stl 92 och mitt egna mönster.

onsdag 8 september 2010

Body och muddbyxor


Muddbyxor och 2 bodies i stl 56. Muddbyxorna är sydda i velour från SOS och mönster från meedom form 2. Nöjd utom med den röda, tycker midjemudden är för låg men jag hade inte så mycket kvar av den...





Röda elefanter från jofotex och bruna drakar från znokdesign blev 2 bodies, sydda efter eget mönster. Jag var riktigt nöjd tills kantningen, att det ska vara så svårt att få det perfekt. Den röda är jag mer nöjd med, den bruna samarbetade inte alls och jag funderar på att sprätta bort halsen och göra om. Eller så får dockan nya kläder :)










Ett par nya muddbyxor till minstingen, han hade visst inga och det är ju bra med mjukisbrallor under vinterkläderna sen. Randig velour från mjukatyger.se. Gul mudd i bensluten. Mönster från meedom form 2 stl 86 (80).

måndag 6 september 2010

traktorbralla och röda elefanter


Ett par mjukisbyxor till William med en traktor på. Favoritfärg och en traktor, kan det bli bättre? Jo, i mina ögon kunde byxorna vara lite högre i midjan, men det var inget som störde provdockan så det får väl gå. Men nästa gång så... Blir sköna att ha under overallen sen i vinter.





Så här goa kan grabbarna faktiskt vara med varandra :) Även om det kan vara svårt att tro ibland...







Och som William växer hinner man ju knappt med. En ny tröja till samlingen, denna gång i jofotex röda elefanter med turkosa ärmar. Jag gillar denna färgkombination :)

onsdag 1 september 2010

Stiltje


Imorse orkade jag göra denna tröja som legat och väntat på att bli klar. All energi jag haft är som bortblåst. Inskolning med minsta sonen med tillhörande sjukdomar har väl gjort sitt till. Men ny månad och friska tag :) Inte så mycket att säga om modell på tröja, en raglan med mudd i hals och ärmar. Fållad med täcksöm. William vart glad iallafall :)

Mössan lade han beslag på, han gillar vikingatrycket starkt :)