torsdag 26 augusti 2010

höst i luften, då behövs mössor



Ett gäng mössor har tillverkats, i olika storlekar och modeller. Vissa är tunnare trikåmössor och andra är fodrade med enfärgad velour. Jag har tänkt att en del av dem ska få gå på eventuell marknad i höst. om inte någon är intresserad nu, maila isåfall :)

tisdag 24 augusti 2010

2 X tröjor



En tröja till William i härliga vikingatyget från Znokdesign. Färgen på mudd valde han själv och nog tycker jag att det blev snyggt och klatchigt :) Inga problem att sy denna tröja i stl 110. Tänk om det alltid kan vara så :) Mönstret är det vanliga raglanmönstret jag ritat själv.




Och fick storebror en tröja måste ju lillebror också ha en ny tröja :) Drakarna från Znokdesign passade bra tyckte jag och odemokratisk som jag är valde jag den blå mudden till, efter provningen satte jag dit en till knapp i sprundet och då blev den perfekt :) Denna tröja gick bra att sy tills fållningen nertill, då gick det troll. Tråden gick av, hoppstygn mm. Men det gick till slut :)

måndag 23 augusti 2010

Inte så lyckat i slutändan




En body med tillhörande babyhjälm och tossor har jag sytt. Tyget är ugglor från jofotex och mönster är eget på bodyn och tossor och günther på hjälmen. Bodyn är stl 56 (en stor 56) och hjälm och tossor är för 0-3 mån ca. Allt gick som en dans tills dessa förbaskade tryckknappar skulle dit på bodyn, jag mitt klantarsel lyckades slå hål på bodyn ovanför muddremsan så dockan fick nya kläder iallafall, men mönstret vart bra iallafall :) Det är bara att göra om och göra rätt :D

Men hjälmen och tossorna får följa med på marknad om det blir aktuellt i höst. De vart jag nöjd med...

söndag 22 augusti 2010

Nattuggla



Då sonen helt plötsligt vuxit ur sina pyjamasar så blev det att sy några nya och först ut är en ugglepyjamas :) Tyget är från znokdesign och jag valde vita muddar då det ska var "lugnt" när man ska sova. Långa ben men med halvkorta/långa ärmar på tröjan. Mönster i grund från meedom med vissa ändringar. Stl 104/110. Sonen vart nöjd och tyckte den var mjuk och skön.

fredag 20 augusti 2010

Till första dagen på förskolan



Jag upptäckte att grabben inte hade så många kortärmade tröjor så det vart till att sy en ny till honom. Valet föll på djungeltygert från JNYdesign, kombinerat med röda muddar. En raglantröja i vanlig ordning, jag gillar verkligen raglantröjor, och mönstret är mitt egna i stl 80/86 denna gång. När jag ändå höll på så blev det en mössa i samma tyg. Sonen verkade gilla tröjan, och mössan fick sitta kvar en stund :) Och storebror undrade var hans tiger tröja fanns, så det blir till att sy en (nästan) likadan. Bildens kvalité kunde vara bättre men lilleman var inte så samarbetsvillig så under omständigheterna så får det duga :)

torsdag 19 augusti 2010

Lurvjacka till William




En provmodell som får fungera som reservjacka på dagis. Sydd i grå teddy från sos och fodrad med bomullstyg från någonstans, röd dragkedja (som skulle vara en 5 cm längre) och röda muddar. Men det är en testmodell av ett nytt eget mönster, inspirerat av Meedoms raglanmönster. Det positiva med denna jacka är att dragkedjan syddes fast perfekt och att den sitter jättebra på sonen. Men jag gillar inte teddyn, tycker den vart gles och lite hård och fodret passade inte heller in. Är man kräsen så är man :) Men den duger som extra jacka på dagis.

Och helt offtopic så har vi haft en smärre datakris här hemma, eländet lade bara av så nu har man mycket att läsa ikapp :)

fredag 13 augusti 2010

Ubåtar till lilleman



Jag måste börja med att säga att tygerna från Znokdesign var över förväntan, jättefina klara färger och mjukt och följsamt, hoppas nu bara att det inte tappar formen efter många tvättar.

En trikåtröja med en liten krage samt muddar i ärmslut och midja har fått flytta in i lillemans höstgarderob. Nästa gång ska jag göra kragen större men annars är jag nöjd på det stora hela. Storlek 86 och är en variant på modell Alfons.

onsdag 11 augusti 2010

Födelsedagspresent


En t-shirt till en kompis barn som fyller 2 år. Orangea fordon med turkosa ärmar, allt från mjukatyger. Mönster är i grunden från ottobre (tror jag) och är stl 98. Hoppas bara att plutten kan ha den nu :)

Inget negativt inträffade under sömnadens gång utan det gick problemfritt :) Skönt när det blir så. Ikväll så är det en tillklippnings kväll, w är utlånad till farmor och den andra odågan somnar tidigt :) Jippi :)

måndag 9 augusti 2010

Första tossorna och en mössa



En svart och turkos mössa i baggymodell till Alexander så storleken bör vara ca 2-3,4 år. William prövade den och då satt den rätt så tajt. Eget mönster.



Mina första tossor :) Egetritat mönster och jag är mäkta stolt :) Orangea flodisar från jofotex och de är fodrade med ljusblå fleece. De är i stl 50/56. Det var ett riktigt pillerjobb att sy ihop, tålamod är det som gäller :)

söndag 8 augusti 2010

Folkrace kille




Så här koncentrerad kan en 1 1/2 åring vara på en folkrace tävling. Sittandes på farfars axlar så har man ju en god överblick på vad som händer :) Detta var innan regnet fullkomligt forsade ner. Jag tror nog inte jag varit så genomblöt sen klädsimmet i grundskolan :) Men grabbarna var som små solar hela långa dagen och det var faktiskt över förväntan.

Raglantröjor till liten och stor


En raglantröja med enfärgade ärmar till lillebror i stl 86. Djungeltyg från jnydesign och enfärgad interlock från mjukatyger. Mönster är mitt eget. Turkos mudd i hals och ärmslut, samt så är nederdelen kantad med mudd. Även om det inte syns på denna bild :)








En tröja till storebror i stl 110. Tyger från
mjukatyger. Kantad med mudd i hals och
ärmslut, fållad nertill. Eget mönster.

torsdag 5 augusti 2010

Babyhjälm försök 2





Två stycken babyhjälmar har jag lyckats göra sen sist :) Den ena med jny´s djungeltyg och fodrad med en härlig gul velour från mjukatyger och den andra är sydd i randig interlock från mjukatyger.

Djungelhjälmen är tänkt att ha till vintern, och den andra innan den riktiga vintern slår till. Men det dröjer förhoppningsvis till dess. Eftersom jag inte har någon liten provdocka själv och ingen i min närhet så fick williams amerikanska fotboll stå till tjänst,ganska söt vart den :)

Dessa är gjorda efter ett Günther mönster men jag har fått ett av snälla Pumpalot som jag ska testa snart. Och jag har lite ideér på ändringar... Storlek ska vara ca 0-3 mån och dessa prototyper får nog bli en present till en ny släkting.

tisdag 3 augusti 2010

Manchesterbyxa





Egentligen var dessa byxor färdiga i juli men vi var hemma hos mormor och morfar i helgen och vart ompysslade så de får bli augustis första plagg :) Marinblå manchester, supermjuk och härlig, fodrad med igelkottsjersey från mjukatyger. Manchestern är från den lokala tygaffären. En liten bilapplikation från mgtyger blev det också. Allt i stl 86 (lite stor 86) och är tänkt till höstgarderoben. Jag älskar dessa hängselbyxor, lätta att sy och snygga.