fredag 30 juli 2010

Till en liten bebis




Detta härliga set är tänkt i stl 62 och är en gåva till den blivande kusinen. Hoppas bara att den blivande mamman blir glad med. Hängselbyxan är i mörkbrun velour från mjukatyger, jag gjorde den utan öppning i grenen. Och den lilla tröjan är i tandtyget från sos och har tryckknappar på axeln. Lite kul då hon läser till tandhygienist :) Brun mudd från mjukatyger och tryckknappar från Bibbis. Det enda minuset med att göra sådana här små storlekar är ju att man blir så sugen själv på en liten till, men det suget går över rätt så fort när grabbarna slåss, retas allmänt med varandra och vrålar i högan sky, älskar er pojkar :)

Fler sådana set kommer att sys, här väntar jag på massa tyger, nu är det nog köpstopp fram tills symässan :)

onsdag 28 juli 2010

Stjärnor till en stjärna




När jag fick hem stjärnorna blev William alldeles till sig så då var det ju klart att grabben skulle få en tröja. I min iver så valde jag ett meedom mönster 5 år(104/110) och tänkte inte på att deras mönster är en stl upp mot det man är van vid, så summa sumarum så har grabben fått en huvtröja i stl 110/116. Lite för stor med andra ord. Han kan ha den som klänning, men envis som han är så ska han ha den ändå. Nåja, han kan ju definitivt ha en tröja under och han växer väl snart i den... Men till nästa gång så ska jag inte ha så bråttom, festina lente är det som gäller :)

måndag 26 juli 2010

Flitig som ett bi :)




Man får helt klart passa på när man bjuds på lite halv barnfri tid, det fick jag i helgen då maken tog med sig äldsta sonen till gotland, kvar var jag och lilleman. Och eftersom lilleman är rätt så självgående och pluttrar runt själv så fick jag rätt så många stunder att sy och klippa till på. Då blev denna bodysuit till :) Tyg från mjukatyger.se och mönster i grund från meedom, men omgjort till viss del. Denna ska vara i stl 56/62 (tycker det är lite svårt att veta då man inte har någon att prova på). Som sagt så är denna alldeles för liten på mina barn, så den är till salu, 120 kr +porto tänkte jag som prisidé. Maila vid intresse. Ha en underbar dag på er :)

söndag 25 juli 2010

gul firre med flatlock




Detta vart resultatet efter mina tappra försök att få till det med flatlock sömmen. Och efter många runda ord och kaffemuggar så får jag väl säga att det får duga. Tur att äldsta sonen inte var hemma :) Men fler försök blir det iallafall. Denna turkosa och gula t-shirt livades upp med en liten fisk applikation. Jag tycker det är svårt med applikationer, att göra ett motiv som känns bra... Nåväl, tillbaka till t-shirten, mönster från någonstans i stl 98/104 skulle jag tro. Vet inte om william kan ha den annars får den ett nytt hem någon annanstans. Ha en bra dag på er :)

fredag 23 juli 2010

korsochtvärs randigt







'






En kortärmad skjorta gjort i bomullstyg med en liten ficka på bröstet. Knäpps med tryckknappar...Mönster efter Meedom i form 2 och på det hela taget vart jag nöjd. Vissa saker ska dock ändras till nästa gång, bla vill jag helst att den ska vara lite mer figursydd och kragen ska bli större. Men för att vara försök nr 1 så är jag nöjd. Storebror ville först inte alls prova den, men efter en stund gick han med på det... får se hur mycket den kommer användas, ha en bra dag allihopa :)

torsdag 22 juli 2010

surfar kille





En alldeles eget ihopknåpat mönster på shorts i surfarstil. Och de sitter jättebra (annars brukar mina försök på egna mönster sluta med modell korvskinn) :) Dessa är sydda i gul poplin med dragsko i midja och kardborrknäppning. Jag hade inget annat snöre hemma (hade tänkt mig grönt eller turkost) men det får vara så här. Ett färdigt reflexmärke sattes dit på ena benet och på baksidan fick en ficka sitta med mitt namnband på. Detta är ett mönster som ska användas fler gånger :) Ha en bra dag allihopa!

måndag 19 juli 2010

små apor i sommarvärmen




Det har inte blivit så mycket sytt, dels har jag jobbat, och sen har denna olidliga värme fullständigt tagit musten ur mig. Lite synd för ideér är det inte brist på :) Men det känns som att det inte är någon idé att påbörja något som med största sannolikhet slutar med en himla massa fel. Nåväl, varsin tröja till höstgarderoben vart det iallafall :) I det underbara aptyget från mjukatyger. Storebrors tröja är stl 110 och eftersom han gillar ceriserosa och svart vart det den kombinationen.





Lillebrors tröja är turkos och lime med svart kantning. I stl 86 och efter sedvanlig provning så sitter den jättebra. Nu fattas det bara byxor till båda, höstjackor, mer vanliga tröjor och lite mössor, men hur får man motivationen till det när man smälter bort i 30 graders hetta? Ha en skön måndag allihopa :)

söndag 11 juli 2010

flamingo t-shirt



En enkel t-shirt i grönt som blev lite roligare med en applikation, en flamingo blev det till slut :) Cerise mudd i hals och ärmar. Mönster lite omgjort från en alltomhandarbete tidning i stl 110. Om inte sonen vill ha den, så får det bli en present till en kompis barn, man vet ju aldrig med de små liven :)

torsdag 8 juli 2010

Höstkläder i härliga färger



En långärmad t-shirt i den underbart gröna fordonsjerseyn från mjukatyger. Kantad med limegrön mudd och enfärgade ärmar, allt i stl 86 :) Har tänkt att bli höstkläder åt Alexander men vi får se vad jag gör. Mönster är raglantröja från Meedom, med vissa ändringar.





En kortärmad t-shirt med gul mudd i hals och ärmslut, också den i stl 86. Och även den är mönstret i grunden från Meedom. Snabbt och enkelt, det är en fröjd att sy :)

tisdag 6 juli 2010

Mera klänningar :)




Ännu mer klänningar har sett dagens ljus. Dessa ska till ett syskonpar i Umeå och är i stl 104 resp stl 80, perfekt för det är vad mina busfrön drar, så jag har kunnat testa dem innan :) De passade bra på mina pojkar fast den äldre var tämligen misstänksam till att pröva :) Mönstret är från Welinder? och vart rätt så omgjort. Men till slut så vart jag nöjd. Knytband i hals på den stora och runt midjan på den mindre, en fin detalj tyckte jag. Tyg från mjukatyger.se. Nu ska det sys höstkläder till grabbarna, den äldste växer så det knakar :)