tisdag 27 april 2010

trolltyg och motordriven ungdom...



En trolltröja till ett busigt troll vart det iallafall sytt i helgen. Tyg från mjukatyger och mg-tyger. Mönstret är raglan från Meedom i stl ca 104. Det enda jag är missnöjd med är halsmudden, jag prövade med tvillingnål men det ville sig inte alls som jag ville, hmm.








Och eftersom det inte vart så mycket annat sytt så var vi ute en hel del, bla så fick grabbarna åka elbilen. Lillebror skrattade så han tjöt när storebror sladdade runt på uppfarten. Han är riktigt duktig faktiskt på att köra, de kan mer än vad man tror ibland. Så nu låter det så här hemma "när jag blir stor, 16år, då ska jag köra folkracebilar och spela hockey". Vi får väl se :)

tisdag 20 april 2010

En liten present...



En god vän har fått en liten kille till och då passade jag på att sy en babyhjälm till pojken, samt två mössor till storbrorsorna. Hoppas de passar bara :) Elefanttyg från stoffochstil, igelkotten och röd velour är från mjuka tyger. Mönstret är eget med inspiration från en befintlig mössa. Mönstret till hjälmen är från Gynthers "barnetöj.."

onsdag 14 april 2010

liten igelkott



En liten igelkott har det blivit :) Tyget är från mjukatyger och är jättefint. Mönstret är lite omarbetat från ottobre, det var meningen att det ska vara stl 80 men det blev nog 80/86. Det är lite klurigt att göra kuvertringning men övning ger färdighet som min kära mor brukar säga :)

lördag 10 april 2010

Tidigt alster



En beställning från äldste sonen, den skulle vara röd och blå. Så då blev det så här. Mönster från meedom tror jag, tyg från mjuka tyger har jag för mig... Det här är en tidig skapelse och man lär ju sig mer och mer man håller på. Kul är det iallafall :)
Det är så mycket jag vill sy men man kan ju inte göra allt på en gång :)

söndag 4 april 2010

Flodhästarna anfaller :)



Ytterligare en grej hanns med att sys under påsken och det var denna härliga raglantröja i flodhästtyget från jofotex. Jag vet inte vad sorken gör med sina tröjor, kalsonger och strumpor för det är alltid tomt där hur mycket man än tvättar och försöker hålla efter :)

Mitt namn stavas med dubbel v...



Äldste pojken är väldigt intresserad av bokstäver så han fick en egen dubbelv mössa förutom påskgodis i ägget :) Mönstret är eget i stl ca 3-5 år. Gul velour från stoffochstil samt röd interlock från någonstans :) "w" är röd velour.